divendres, 20 de febrer del 2009

Èxit total en la presentació de DEMPEUS

Aquesta tarda a les 7 ha tingut lloc la presentació de Dempeus a l'Ateneu, tal com estava previst i havia estat anunciat als quatre vents.

I ha estat un éxit, un éxit de convocatòria, s´ha omplert totalment el salò d'actes de l'Ateneu i també el pis d'adalt, amb un aforament de 250 persones, un éxit de democràcia participativa, i un pas endavant en la defensa del nostre dret a la salut, com molt bé ha explicat la Rosa Regàs en la seva intervenció.

Lamentem que més de 40 persones no hagin pugut entrar a l'acte, perque el servei d'organització de l'Ateneu no ha permés que hi hagués gent dreta, gent dempeus, quina paradoxa!

Us avancem algunes fotos de l'acte i en breu us mostrarem més en detall el seu desenvolupament.


Presentació i salutacions a càrrec de la presidenta de dempeus Àngels Martínez i Castells, agraïnt la seva presència a totes les persones que han anat a l'acte, associacions de malalts (ACAF, EPOC, ...), sindicats (CCOO, UGT), moviment veinal, parlamentàris, personal del sistema sanitari, premsa i persones disposades a posar-se dempeus per defensar el nostre dret a la salut pública.
També agraeix l'adhesió al manifest d'alguns ausents, començant per Fabià Estapé i finalizant per Gaspar Llamazares, Presidente de la Comisió de Salud del Parlamento.


L'Antoni Barbarà, secretari de dempeus. exposa l'ordre
d'intervencions i comença amb la seva responent a les preguntes que es poden posar al voltant de la creació de dempeus: què és?, què no és? com?, qui?, amb qui?, on?, perquè?, ...


Montserrant Lamarca ens parla del dret a la salut i fa un resum d'un discurs que va pronunciar l'Ernest Lluch a l'Hospital Universitàri de Navarra quan era ministre de Sanitat. Quina actualitat que tenen les seves paraules!

En Joan Ramòn Lladòs, farmacèutic i membre de dempeus, parla de la Farmàcia dins el sistema nacional de salut.

Transcripció de la intervenció de'n Joan Ramòn Lladòs



A continuació la primera pausa poètica a càrrec de les actrius Vicky Penya i Carme Sansa, recitant poèmes de Miquel Martí Pol, Pablo Neruda, Miguel Hernández, Antonio Machado, entre altres. Magnífiques!













En el segòn bloc, continuen les intervencions d'altres membres de dempeus:

Mario Bofill parla sobre associacions de malats i participació,
Transcripció de la intervenció de'n Màrio
Lucía Artacoz parla sobre Treball i Salut
Transcripció de la intervenció de la Lucía Artacoz

i Sergi Estanyol parla sobre Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica, i malalties emergents.
Transcripció de la intervenció de'n Sergi Estanyol
Tanca aquest bloc la Rosa Regàs amb unes reflexions sobre dempeus, sobre els arguments en defensa de la gestió pública en front de la privatització, sobre el dret a la salut.
Podeu veure i sentir la intervenció de la Rosa Regàs i llegir la traducció al castellà de la seva intervenció.

Després de un segon respir poètic es procedeix a la lectura solemne del Manifest, a tres veus, Àngels Martínes Castells, Vicky Penya i Carme Sansa.


I finalitza l'acte amb tota la sala dempeus.
A la sortida de l'acte es recullen moltes signatures del Manifest.
Recordeu que podeu signar el Manifest des de aqui:

Campanya de recollida de signatures.